EN
Хуманизиран простор за дизајн на деца
Хуманизиран простор за дизајн на деца
28 септември 2022 година / Прикажи: 15

Дизајнот на детската опрема за забава на отворено и опремата за забава без напојување треба да се залага за хуманизација. Гледајќи го светот од перспектива на децата, децата се центарот и скалата на дизајнот, вклучувајќи ги физиолошките ваги и психолошките ваги.

Задоволството на детската психолошка скала може да се постигне преку хуманизиран дизајн. Во игралиштето, децата треба да чувствуваат силно чувство на припадност и сигурност. Преку деталниот дизајн, може да помогне во подобрување и усовршување на обликувањето на личноста на децата, за да игра улога во целиот процес на раст на децата до позитивна промоција. Паркот има различни барања за боја за животната средина. Топло е, тивко, хармонично, пријатно и удобно, така што децата кои си играат во паркот можат да влијаат на нивната меморија, мисли и волја преку визуелни ефекти и да го почувствуваат визуелното уживање што го носат боите. Преку ова визуелно искуство, можете да добиете богато и пријатно искуство со игри.1. Безбедност.

Детската опрема за игра мора да одговара на националниот стандард IS09001, европскиот стандард EN1176 и американскиот стандард ASTM-F1487. При нормална употреба на опремата за забава, потребно е да се заштити детето од повреди од производот. Дури и ако погрешната операција се изврши несвесно, повредата може да се минимизира за да се обезбеди безбедносна работа. На децата им недостасува зрел механизам за самозаштита. Затоа, опремата за играње мора да се тестира во однос на клиренсот на производот, растојанието, материјалот, цврстината, висината итн. При изборот на материјалот на опремата, може да се избере еколошка пластика и дрвени материјали, кои се и еколошки. Естетски префинета додека обезбедува безбедни услови за допир за децата.


Второ, безбедноста се однесува и на сеопфатната грижа за духовниот свет на децата. На пример, при севкупното планирање на паркот, креирањето и дизајнирањето на IP слики или теми треба да го сноси главниот товар на изборот на цртани слики со афинитет за да се подготви чувство на дистанца со децата. И игра одреден степен на емоционално смирувачки ефект.2. Интересно.

Хуманизиран дизајн за да се задоволат емоционалните потреби на децата. За децата, децата се инхерентно емотивни и сакаат да пристапуваат кон интересни производи кои се полни со живот. Затоа, некои детски производи со светли бои, претерани форми и форми на цртани полесно го привлекуваат вниманието на децата, што може да ги натера да добијат духовно задоволство и да ги задоволат нивните психолошки потреби.3. Разиграност

Забавата е последниот збор на развојот. Во процесот на дизајнирање на паркот, потребно е целосно да се земат предвид потребите и карактеристиките на децата и да се изврши персонализирано дизајнирање на целен начин. Едноставната акумулација на опрема не е ништо ново, а непроменливите забавни објекти лесно ги уморуваат туристите. Затоа, силната културна мека моќ е клучот за подобрување на разиграноста на паркот.


Тековен општ тренд е да се научи повеќе, да се иновира повеќе, да се размислува повеќе, да се истражуваат иновативни стратегии за персонализиран дизајн и да се развиваат повеќе форми на игра кои можат да се играат.


Препорачана

Те молам остави
порака

Powerde By

Авторски права © 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. од injnet - Блог | Мапа на сајтот | Политика за приватност | Правила и услови