EN
Прирачник за безбедност во паркот на брануваа
Прирачник за безбедност во паркот на брануваа
09 мај 2022 година / Погледни: 51

Како и сите спортови, трамболините имаат одредени безбедносни ризици при употреба. Обрнете внимание на следните три најважни безбедносни мерки:

Скокајте во опсегот на вашата способност кога скокате

Внимавајте на другите играчи кои скокаат

Следете ги безбедносните упатства

Децата со срцеви заболувања, заразни болести, ментални болести или деменција не смеат да влезат

Носење тежина на брануваа

Динамичен еден квадрат 130 кг, статичен еден квадрат 170 кг.


Упатства за безбедност:

1. Трамболина се препорачува за луѓе над 6 години, а потребната тежина е помала од 100 кг

2. Мора да се загреете пред да влезете во трамболина на местото на одржување

3. Носете специјални чорапи од брануваа за да одржите добар стисок

4. Само еден човек може да застане на брануваа во исто време, не скокајте на трамболина во исто време

5. Обрнете внимание на другите луѓе кои потскокнуваат во секое време и внимавајте да ги избегнувате младите играчи

6. Кога потскокнувате, користете ги стапалата или задникот за да се спуштите на површината на трамболина

7. Не се обидувајте да правите работи кои се надвор од вашите можности

8. Не стојте и не скокајте на трамболина

9. Двојно потскокнување, борење, шега, трчање или туркање и влечење во брануваа е строго забрането

10. Храна и пијалоци не може да се внесуваат во местото на одржување

11. Откако ќе влезат во местото, играчите треба да соблечат голем или широк накит, нитни и ако е можно, очила и слушни помагала.

12. Не може да скока пијан

13. Децата мора да бидат придружувани од возрасни по влегувањето во местото

14. Не си играјте со пријателите во став „дали се осмелувате...“ додека потскокнувате

15. Не играјте под трамболина


Безбедносни упатства за слободни области за отскокнување

1. Само едно лице може да скока на трамболина во исто време

2. Обрнете внимание на другите луѓе кои потскокнуваат во секое време и внимавајте да ги избегнувате младите играчи

3. Не се обидувајте да правите дејствија што ги надминуваат вашите можности; не ги имитирајте постапките на тренерот; набљудувајте дали има луѓе долу кога скокаат по сунѓерскиот базен за да избегнете стампедо

4. Не стојте и не скокајте на трамболина

5. Кога потскокнувате, користете ги стапалата или колковите за да се спуштите на површината на трамболина

6. Двојно потскокнување, борење, шега, трчање или туркање и влечење во брануваа е строго забрането


Безбедносни упатства за зони на слем забивање

1. Не можете постојано да се обесувате на корпата

2. Само едно лице може да застане на трамболина во исто време

3. Не се обидувајте да трескате забивање надвор од вашите можности

4. Не скокајте напред-назад меѓу соседните душеци од брануваа


Безбедносни упатства за меки ѕидови

1. Овој софтверски ѕид е само за напредни играчи

2. Не обидувајте се да правите потези за качување по ѕид кои се надвор од вашите можности

3. Не се качувајте на овој ѕид, ако не можете да трчате или да скокате на овој ѕид, ве молиме прво вежбајте ги потребните вештини во други области

4. Само едно лице може да застане на површината на ѕидот во исто време

5. Кога веќе стоите на ѕидот, застанете на највисокиот дел од ѕидот и зачувајте го остатокот за другите играчи да го користат (овој мек ѕид е достапен само за напредни играчи)

6. Кога скокате од ѕидот, проверете дали нема други луѓе на брануваа долу (Овој софтверски ѕид е само за напредни играчи)


Безбедносни упатства за професионални области со брануваа

1. Бидете особено внимателни во областа на професионалната брануваа бидејќи тоа му овозможува на играчот да скока многу високо и ја зголемува тежината.

степен и ризик.

2. Не се обидувајте да скокате над вашите способности

3. Само едно лице може да застане на професионална брануваа во исто време

4. Не скокајте и не слетувајте на трамболина

5. Ве молиме не се качувајте со какви било остри предмети од тврди материјали како метал за да избегнете да се прободите или

други.

6. Строго е забрането носење скапоцености (како мобилни телефони, часовници итн.) за да се спречат економските загуби предизвикани од оштетувања од паѓање.

7. Не јадете храна во местото на одржување за да избегнете потскокнување и да предизвикате храната заглавена во грлото да влезе во носната празнина.

надворешна ситуација.

8. На пациентите со срцеви заболувања, кардио-церебрални заболувања, лица со акрофобија и други физички непријатности им е забрането да играат.

мекиот ѕид е само за напредни играчи)

Упатства за безбедност на областа за искачување

Не влечете други деца додека си играат.

Не скокајте на ѕидот за качување.

Забрането е скокање директно по искачувањето.

Забрането е да се следат други деца за да се искачуваат во истата положба.

Забранети се тешки движења кои не се погодни за деца како што се качување и скокање.

Ве молиме не притискајте по волја и почитувајте ја наредбата.

Ве молиме не се качувајте со какви било остри предмети од тврди материјали како што е метал за да избегнете прободување или

други. Строго е забрането да се носат скапоцености (како мобилни телефони, часовници итн.) за да се спречат економските загуби предизвикани од оштетување од паѓање.

Насоки за безбедност на базен со сунѓер


1. Строго е забрането да се прави „вртење во воздух“, не допирајте ја земјата со глава или стомак и секогаш изложувајте ја површината на базенот со сунѓерести блокови.

2. Никогаш не закопувајте се себеси или другите во базенот со сунѓерски топки

3. Не го фрлајте или чепкајте сунѓерот и не фрлајте го сунѓерчето надвор од базенот

4. Ве молиме чувајте го блокот од сунѓер во базенот со сунѓер

5. Ве молиме не се качувајте со какви било остри предмети од тврди материјали како метал за да избегнете да се прободите или

други. Строго е забрането да се носат скапоцености (како мобилни телефони, часовници итн.) за да се спречат економските загуби предизвикани од оштетување од паѓање.

7. Строго е забрането да скокате во сунѓерскиот базен со нуркачко држење

8. Строго е забрането да скокате директно во сунѓерскиот базен од височина


Препорачана

Те молам остави
порака

Powerde By

Авторски права © 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. од injnet - Блог | Мапа на сајтот | Политика за приватност | Правила и услови