EN
IAAPA
IAAPA
01 јуни 2022 година / Прикажи: 37

IAAPA

IAAPA Expo 2022 година

15 ноември 2022 година - 18 ноември 2022 година

Тип на настан: IAAPA Expos

Место: Лично

Регион: IAAPA Global

Премиерниот настан на глобалната индустрија за атракции.


„Првиот настан на глобалната индустрија за атракции“

IAAPA Expo е водечка глобална конференција и саем за индустријата за атракции, кој им дава можност на присутните да им се придружат на лидерите во индустријата за атракции на единственото место кое води забава напред за да ја изгради иднината. Присутните исто така можат да откријат забава, идни трендови и напредно размислување што е потребно за да се зголеми посетеноста, да се зголемат приходите и да се испорача најсовремената забава што ја бараат денешните гости.

Профил на изложувачи

Големите меѓународни компании во бизнисот со забава, атракции и забава ќе ги претстават своите производи и концепти. Повеќе од 35 категории на производи во сегментите за забава, слободно време, забава со производители, дистрибутери, медиуми и даватели на услуги ќе бидат изложени покрај водечките асоцијации за забава од целиот свет. Посетителите вклучуваат производители на возења, системи за прием, производи за забава и одмор итн.


Историја на IAAPA:

Во 1976 година, Арон Фехтер го донесе првото целосно анимирано шоу на конвенцијата.


Во 1990 година, IAAPA формираше меѓународен совет за да го прошири својот глобален дофат и да дава совети и насоки за програмите и услугите за членовите надвор од Соединетите Држави. Советот и неговиот оперативен комитет беа клучни во регрутирањето меѓународни членови и развојот на квалитетни производи и услуги. IAAPA, исто така, ја основа Куќата на славните на IAAPA, со пионери во забавната индустрија, нејзината прва класа на примени.

Следната година, 73-от годишен конгрес и саем во Орландо, Флорида имаше над 19,000 присутни. IAAPA Expo беше најголемата изложба за забавно-индустрија во светот, нудејќи трендови во опремата за забава и аркада, храна, пијалоци, технологија за паркирање и забава.

Во 2000 година, здружението работеше на спротивставување на негативниот публицитет по инцидентите со висок профил на забавно возење и безбедноста околу забавата, објавувајќи го севкупниот безбедносен рекорд на индустријата. Воспостави систем за известување за инциденти на возење за своите капацитети во САД (објавувајќи ги првичните резултати во 2003 година преку Националниот совет за безбедност) и помогна да се олеснат независните научни прегледи на силите на возењето во 2002-03 година, што укажува на вродената безбедност на возењето за општата јавен. Во 2000 година, IAAPA ја отвори својата прва канцеларија во странство со полно работно време (IAAPA Europe) во Брисел.

Организацијата го купи Азискиот забавен експо (AAE) во 2003 година, но го откажа настанот поради избувнувањето на САРС во Азија. IAAPA го задржа својот фокус на безбедноста на индустријата таа година, формирајќи група за усогласување на меѓународните стандарди за да ги имплементира универзалните критериуми за безбедност на возењето. Во 2004 година, тој помогна во усвојувањето на меѓународниот стандард за дизајн и производство на забавно возење ASTM и европскиот стандард за забавни машини и структури.

Препорачана

Те молам остави
порака

Powerde By

Авторски права © 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. од injnet - Блог | Мапа на сајтот | Политика за приватност | Правила и услови